Pri vytváraní Actimelu sme vychádzali z dlhej histórie využívania fermentovaného mlieka v našej výžive. Tento typ potravín vzniká pôsobením mikroorganizmov špecializovaných na spracovávanie kyselín, ktoré následne vedú k fermentácii.
Jedným výsledkom pôsobenia týchto drobných baktérií je možnosť uchovávať fermentované potraviny dlhšiu dobu. Druhým je úplne úžasná paleta chutí a textúr. Vďaka fermentácii si môžete vychutnať množstvo vašich obľúbených potravín: okrem jogurtov a jogurtových nápojov aj nakladané uhorky, chlieb alebo pivo.
Z fermentovaného mlieka je následne možné pomerne ľahko vyrobiť syr alebo jogurt. Ten sa v rôznych formách konzumuje po celom svete – v Afrike sa nazýva „amasi“, vo Švédsku „filmjölk“, na Blízkom východe „labneh“ alebo „jogurt“ v našich končinách.
My mu hovoríme Actimel. Jediná fľaštička obsahuje 20 miliárd živých jogurtových kultúr, ktoré Actimelu dodávajú lahodnú chuť..